Moder Svea på Divanen

lör 15:00 (09/09-2017)  -  lör 17:00 (09/09-2017)
Göteborgs Stadsteater

Med Carin Franzén, Per Magnus Johansson och Diana Mulinari. Moder Svea ligger på divanen och befinner sig i kris. Hur ska hon hantera de allsköns konflikter, krav, föreställningar, anspråk och åsikter som haglar runt henne? Vilka medvetna och omedvetna strategier, förträngningsmekanismer och projektioner brottas hon med? Hur ska hon få en ökad självförståelse och ta ett ökat ansvar för sitt liv?

Tid och plats: Studion kl 15-17.

Samtalet inleds med tablån "Moder Svea på divanen". Av Sewilius Berg. Regi Joel Nordström. Med Mia Eriksson och Mia Höglund-Melin.

Pris: Fri entré men du behöver biljett. GRATIS-BILJETT HÄR!

 

Om de medverkande:

Carin Franzén är professor i språk och kultur samt docent i litteraturvetenskap, och arbetar utifrån ett psykoanalytiskt och diskursteoretiskt perspektiv med subjektivitet och kulturella hegemonier. Hon doktorerade med avhandlingen Att översätta känslan – en studie i Julia Kristevas psykoanalytiska poetik och har sedan dess publicerat forskning och böcker om begär, kärlek och etik.

Per Magnus Johansson är docent i idé- och lärdomshistoria och psykoanalytiker med utbildning vid École freudienne de Paris. Författare till Freuds analys band I-V. Grundare av Freudianska föreningen i Göteborg, grundare, redaktör och ansvarig utgivare för tidskriften Arche – tidskrift för psykoanalys, humaniora och arkitektur. Ledamot i Kungliga Vetenskaps- och Vitterhetssamhället. Mottagare av Officier dans l’Ordre des Palmes Académiques vid franska utbildningsministeriet.

Diana Mulinari fil.dr. i sociologi och professor i genusvetenskap, med tonvikt på feministisk teori applicerad på migration, transnationella praktiker, välfärdstatsmodeller och neoliberal globalisering. Hon har studerat kvinnors roll i den högerpopulistiska rörelsen, och framhåller psykoanalys som samhällskritik.

Temat för årets samtalsserie är Svenskhet, precis som för teateråret i sin helhet. Vi bjuder in till möten som får ta tid. Samtalsledare och programansvariga är Sewilius Berg och Lena Ulrika Rudeke. 

 Samtal 9 sep 2017

SPELDATUM OCH BILJETTER

(informationen kommer från Stadsteaterns hemsida)