Mod, motstånd och melankoli

tis 18:00 (08/10-2019)  -  tis 21:00 (08/10-2019)
Draken

Sveriges största genusforskningskonferens g19 slår upp dörrarna till Folkets hus i Göteborg och sätter högaktuella frågor i strålkastarljuset. Ta plats i biografen Draken och ladda dina batterier i höstmörkret under en helkväll med underhållning, skarpa analyser, tankeväckande panelsamtal och efterföljande mingel. 

Tisdag 8 oktober 18:30 (insläpp från 18:00)

Draken, Folkets Hus i Göteborg, Olof Palmes plats 1

Fri entré men föranmälan krävs. Föranmäl dig här! 

Vit melankoli. En diagnos av en nation i kris, föreläsning med Catrin Lundström, Linköpings universitet, om hur den politiska utvecklingen ihop med den demografiska utvecklingen i Sverige mot ett mindre etniskt homogent samhälle, utmanar den svenska självbilden av att vara ett progressivt, antirasistiskt land.

 Hotet mot fri forskning, panelsamtal med Zahra Bayati och David Brax, Göteborgs universitet, Anders Lindell, Kulturdepartementet, samt Jenny Gunnarsson Payne, Södertörns högskola. Moderator och kvällens konferencier: Dona Hariri. 

Medverkar gör även Danskompaniet Spinn och Slynkören.

Kvällen kommer att teckentolkas samt simultantolkas till engelska. Hörslinga finns i lokalen.

Arrangemanget är en del av konferensen g19. Läs mer på genus.gu.se/g19. Arrangör är Nationella sekretariatet för genusforskning vid Göteborgs universitet.

Finansiellt stöd har erhållits av Riksbankens Jubileumsfond.