Min superkraft kallas ADHD

ons 18:00 (20/09-2017)  -  ons 20:00 (20/09-2017)
Stadsbiblioteket

 

Göteborgs stadsbibliotek presenterar Mirre Sennehed på Trappscenen.

Mirre Sennehed fick sin ADHD-diagnos när hon var 15 år. Det var då hon insåg att hon inte var dum i huvudet och det blev en betydelsefull omvändning i hennes liv. 

Mirre skrev sin första bok när hon var 14 år gammal och är nu klar med sin 3:e, har eget företag, driver stora kulturprojekt, har arrangerat klubbar i flera år och jobbat som DJ och är dessutom småbarnsmamma. Är detta ens möjligt när man lever med ADHD? Ja, det är Mirre ett levande bevis på.

Trots att hjärnan lägger krokben på henne vareviga dag så har hon hittat struktur och metoder att fungera i livet. Och hon har tack vare sin energi och kreativitet klarat att nå flera drömmar och uppnått resultat som hon tvivlar på att hon hade klarat utan ADHD. Därför är hon tacksam för sin diagnos även om den innebar en hård kamp när hon var yngre. 

Hon har kämpat sig genom depression, självmordsförsök och ett hårt och destruktivt liv innan hon till slut fick hjälp och stöd att må bra. Stöd, förståelse och självinsikt (och ibland även medicin) är grundpelarna för att kunna leva lyckligt även när man har ADHD.

Och samtidigt är det en evig kamp med den egna hjärnan, och periodvis en väldigt jobbigt sådan då det ständigt är en strid mot rådande normer och omgivningens förväntningar på "hur man ska vara".

Mirre Sennehed föreläser runt om i Sverige men har mest gjort interna föreläsningar på företag, organisationer och skolor och kommer denna kväll framföra sin första offentliga och öppna föreläsning i detta personliga tema. 

Nu får du ta del av en annan attityd och inställning kring ADHD än den man brukar höra. Och Mirre delar med sig av sina metoder och knep som fick henne att fokusera på sina positiva egenskaper och lyckas vända en problematik till en superkraft.

Titta på en video om föreläsningen här!

 

Huvudarrangör: Stadsbiblioteket Göteborg

Mer info: www.mirresennehed.com

http://www.stadsbiblioteket.nu/

(informationen kommer från detta Facebook-event)