Medsystrar – Göteborg

sön 11:00 (14/01-2018)  -  sön 13:00 (14/01-2018)
Gustav Adolfs torg

#MEDSYSTRAR är en fredlig manifestation.

Vi som deltar gör det för att vi alla är medsystrar och står tillsammans med alla dom vittnesmål som går under #utanskyddsnät #metoo. Vi vill att rättsväsendet skall backa alla kvinnor oavsett bakgrund och privilegier. 

Mer information om talare och andra aktiviteter kommer snart!

MEDARRANGÖR: Feministiskt Initiativ Göteborg 
-------
Urklipp:
"Det första vi vill säga är att den här typen av grovt sexuellt våld, ofta utfört av en grupp män, tyvärr inte är ett nytt fenomen. Berättelserna i vår grupp vittnar i stället om att det är något som drogberoende flickor, kvinnor och icke-binära varit med om alltför ofta och det har pågått i decennier.

I Fittja-fallet var polisutredningen, som ofta när det rör kvinnor med beroendeproblematik, en katastrof. Men även domskälen dryper av fördomar och okunskap."
- Citat ur artikel från Lotten Sunna, Jo Rantatalo och Lisbeth Björk initiativtagare till #utanskyddsnät 
http://www.dt.se/opinion/debatt/debatt-natverket-utanskyddsnat-fittja-domen-visar-att-samhallet-dryper-av-okunskap-och-fordomar-vad-galler-drogberoende-kvinnor 

"Våldtäkt är ett av de grövsta brott som en kvinna kan utsättas för. Därför borde det vara självklart att dessa brott prioriteras av polisen så att bevisning kan säkras. Vi kan aldrig tolerera att våldsbrott mot kvinnor läggs på hög och att rättsväsendet accepterar undermåligt underlag. Polis och rättsväsende måste stå på alla kvinnors sida!" 
- Gudrun Schyman, partiledare, Feministiskt initiativ
---------
Vi kräver en förändring nu! Vi ses på Gustaf Adolfs torg 14/1 2018!

(Informationen kommer från detta Facebook-event)