Kvinnokampen, transkampen och det tredje könet

tors 19:00 (19/04-2018)  -  tors 21:00 (19/04-2018)
Frölunda Kulturhus

Samtal med Ulrika Westerlund, Ebba Witt-Brattström, Maria Ramnehill, Yolanda Bohm och Sara Edenheim. Med poesiuppläsning och teatertablå.

Från kvinnokamp inriktad på ett kön till en mångfacetterad och inkluderande feminism har vägen varit lång. Den utvecklade synen på genus och kön innebär även nya perspektiv.

Hur ska transpersoner ta plats inom feminismen? Hur förhåller sig kvinnokampen till dagens transkamp, och vice versa? Är transkvinnor verkligen ett hot mot feminismen, som en del anser? Vad är egentligen könsidentitet? Separatistiska rum – för vilka? Hur skulle ett tredje kön påverka jämställdhetsarbetet?

Samtalet är gratis men platsbiljett krävs. HÄR hittar du biljetter!

Inledande teatertablå med Victoria Olmarker, skådespelare på Göteborgs Stadsteater. Samtalet avslutas med poesiuppläsning av Yolanda Bohm, aktuell med diktsamlingen Ikon.

Medverkande

Ulrika Westerlund, förbundsordförande RFSL 2010–2016, särskild utredare ”Stärkt ställning och bättre levnadsvillkor för transpersoner”.

Ebba Witt-Brattström, professor i litteraturvetenskap

Yolanda Bohm, poet

Maria Ramnehill, kritiker, frilansjournalist, författare till Ett transfeministiskt manifest

Sara Edenheim, docent i historia

Moderator är Bosse Parbring, kommunikatör på Jämställdhetsmyndigheten, tidigare Nationella sekretariatet för genusforskning.

Tid: 19/4 kl 19.00-21.00

Plats: Frölunda kulturhus. Obs! Platsen!

Samtalet är gratis - platsbiljett krävs.

Obs! Fler biljetter är släppta!

Ett arrangemang av Göteborgs Stadsteater i samarbete med en rad kulturinstitutioner i Göteborg med anledning av EuroPride 2018. Evenemanget är en del i Göteborgs Stads arbete för en inkluderande och öppen stad.

(informationen kommer från detta Facebook-event)