Konst som motstånd: America Vera-Zavala

tis 19:00 (13/02-2018)  -  tis 20:00 (13/02-2018)
Stora Teatern

KONST SOM MOTSTÅND: Möt America Vera-Zavala i samtal med Rebecka Bohlin

Denna gång gästas samtalsserien Konst som motstånd av dramatikern/författaren/aktivisten America Vera-Zavala.
– Jag heter America. Min pappa är från Chile, min mamma från Peru. Jag föddes i Rumänien och kom till Sverige när jag var tre och ett halvt år gammal. Jag är dramatiker, aktivist, kulturskribent och författare. Så beskriver America Vera Zavala sig själv på sin hemsida.

Känd för den stora allmänheten blev America runt år 2000 när hon var med och startade upp Attac-rörelsen i Sverige. Sen dess har hon publicerat ett flertal böcker på temat demokrati och global rättvisa. År 2006 började hon skriva dramatik och 2008 startade hon upp Botkyrka Community Teater & Dans.

Concha tu Madre, Etnoporr, Sara, Sara, Sara, Rött kort, Svenska hijabis, La Familia och Muslim Ban är några av de föreställningar America skapat, alltid med ett aktuellt samhällspolitiskt tema. Americas dramatik har spelats på många av landets stora och små scener, nu senast på Dramaten.

Samtalsledare 
Rebecca Bohlin, journalist och författare, var under flera år chefredaktör för tidningen Arbetaren, numera nyhetsredaktör på tidningen ETC och har som författare skrivit om bland annat Europas fattiga arbetarklass och om hot och näthat.