Invigning: Min flykt över havet

lör 13:00 (18/11-2017)  -  lör 16:00 (18/11-2017)
Sjöfartsmuseet Akvariet

Välkommen till invigningen av Min flykt över havet, en utställning där du möter människor som har flytt över olika hav och tagit sig till Sverige – från andra världskriget till idag. 

PROGRAM - lördag 18 nov, 13.00-13.45

- Invigningstalare: Katinka Lindholm, generalsekreterare för Sverige för UNHCR. 

- Det här tog de med sig - en lista: Skådespelare från Backa Teater och Göteborgs stadsteater. 

Ett unikt framförande av Olivia Bergdahls svenska översättning av Jenifer Toksvigs dikt What They Took With Them: a List. Dikten framfördes ursprungligen inom UNCHR:s kampanj #WithRefugees.

Fri entré till museet hela lördagen.

Välkommen!

OM UTSTÄLLNINGEN

I alla tider har människor korsat hav för att söka sig ett bättre liv – undan fattigdom, krig och förföljelse. Havet är en evighet av både hopp och hot.

I den här utställningen möter du människor som har flytt över olika hav och tagit sig till Sverige – från andra världskriget till idag. Över Östersjön, Öresund, Sydkinesiska havet och Medelhavet. Deras röster är några av miljoner andra. De här rösterna kom iland – och får berätta även för dem som aldrig kom fram.

Inte sedan andra världskriget har så många människor varit på flykt i världen som idag. Varje människa på flykt har sin historia. Alla har sina skäl, sina prövningar, sina förhoppningar. Gemensamt är viljan att överleva och skapa sig ett nytt liv. Alla är del av berättelsen om en av vår tids mest angelägna frågor.

Mer information finns på Sjöfartsmuseets hemsida

(informationen kommer från detta Facebook-event)