Inspirationsföreläsning med stiftelsen AllBright

ons 16:00 (28/03-2018)  -  ons 18:00 (28/03-2018)
Handelshögskolan, Göteborgs Universitet

JURIDISKA FÖRENINGEN BJUDER IN TILL INSPIRATIONSFÖRELÄSNING MED ALLBRIGHT

I SAMARBETE MED SETTERWALLS & HHGS

Juridiska Föreningen är mycket glada över att kunna bjuda in stiftelsen AllBright till Handelshögskolan vid Göteborgs universitet för att hålla välbehövd inspirationsföreläsning. Föredraget ställer den angelägna frågan "Vem är egentligen befordringsbar i en organisation?” och fokuserar på att visa vilka strukturer och normer som upprätthåller homogenitet på arbetsplatser och i ledande positioner. Med hjälp av forskning och egna framtagna siffror visar de hur det ser ut idag och inspirerar till varför fler bolag bör satsa på jämställdhet!

Just nu är de aktuella med sin nyss släppta rapport "Börsens dolda makthavare", om hur ojämlika valberedningar påverkar rekryteringen i börsbolag. Ni har säkert sett dem i Nyhetsmorgon och i olika krönikor på olika nyhetsplattformar. Läs mer om rapporten här!

http://www.allbright.se/rapporter/

Om AllBright

AllBright är en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet. De arbetar aktivt med opinionsbildning för att påverka beslutsfattare i näringslivet att arbeta medvetet och målinriktat med att öka andelen kvinnor på ledande positioner. De kartlägger kontinuerligt näringslivets ledningsgrupper och styrelser för att belysa frågan om representation. AllBright vill skifta debatten från att diskutera problem till att komma fram till lösningar.

"Alla människor ska ha rätt att nå sin fulla potential, oavsett kön eller bakgrund”

På AllBrights hemsida kan ni följa deras arbete!

http://www.allbright.se

Vi är övertygade om att föreläsningen kommer att väcka era tankar och er frågvishet. Efter föreläsningen bjuds det därför in till diskussion och Niklas Uppenberg, som håller i föreläsningen, kommer att stanna kvar för att svara på frågor.

Vi vill rikta ett särskilt tack till Zuzan Ismail och Setterwalls!

Utöver det bjuder HHGS på en lättare bit mat. En förutsättning för ett givande diskussionstillfälle är att energinivåerna hålls i topp.

Vi ser mycket fram emot det här tillfället och hoppas att ni är lika peppade som vi! Anmälan sker genom att ni helt enkelt trycker i "Kommer" i Facebook-eventet.

Tid: Onsdag 28 mars, kl. 16.00-18.00

Plats: Malmstenssalen, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Vasagatan 1

411 24 Göteborg

Varmt välkomna, vi ses!

Bästa hälsningar,

Juridiska Föreningens styrelse

(Informationen kommer från detta Facebook-event)