Gellert Tamas: Det svenska hatet

tors 19:00 (05/10-2017)  -  tors 20:30 (05/10-2017)
Lundby bibliotek

Föredrag i samarbete med ABF Göteborg. Begränsat antal platser. Föranmälan för att boka plats till telefonnummer 031-3667101. 

--------------

Besök och föredrag av Författaren Gellert Tamas, som berättar om sin senaste bok "Det svenska hatet":

Vad är det egentligen som har hänt med Sverige? Hur kunde två hatfyllda rörelser - den militanta islamismen och de islamfientliga organisationerna - få så stor makt att påverka det offentliga samtalet? Och hur ska vi förstå och hantera detta verbala och tidvis fysiska våld?

Efter succéerna med Lasermannen och De apatiska återvänder Gellert Tamas till vår moderna samtidshistoria. I den tredje och avslutande delen av sin trilogi om Sverige låter han läsaren återuppleva några av de senaste decenniernas mest avgörande ögonblick - och komma under huden på några av dess huvudpersoner.

Det är en bok om Kent Ekeroth, som med sitt arbete med Avpixlat och den internationella counterjihadrörelsen varit central i framväxten av det svenska hatet. Det är en bok om självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, mördaren Peter Mangs och de svenska jihadkrigarna.

I "Det svenska hatet: en berättelse om vår tid" skildras de människor som format det moderna svenska hatet. Det är ett nära tecknat reportage om det politiska och personliga hatet. Det är en djuplodande granskning av två "huvudfiender" i en påstådd kamp mellan civilisationer - som i själva verket både behöver och använder sig av varandra.

(informationen kommer från detta Facebook-event)