Faktumgalan

ons 18:00 (24/04-2019)  -  ons 22:00 (24/04-2019)
Göteborgs Stadsteater

För andra året i rad hålls Faktumgalan på den anrika Stadsteatern i Göteborg! På årets Faktumgala är det jubileumstema eftersom Faktum trycker nummer 200 i april. Faktum presenterat stolt INA LUNDSTRÖM och TOMAS VON BRÖMSSEN som årets konferencierer! Sju viktiga priser delas ut, över en halv miljon donerade kronor till personer som jobbar i Faktums anda. Artistuppträdanden med bland andra AMANDA ANDRÉAS, musik, dans och överraskningar. Följ Faktum här – löpande avslöjas gäster och artister! Välkomna till denna glittrande varma festkväll!

Faktum presenterar även stolt JANICE och BROR GUNNAR JANSSON kommer stå på scen under kvällen!

Köp din biljett redan nu på faktum.se/gala

Värd för kvällen är Gatutidningen Faktum

________________________________________________
Årets priser:

100.000 kr kommer delas ut i kategorierna:

ÅRETS SOCIALA ENTREPRENÖR
En person, organisation eller ett företag som skapar möjligheter för människor i utanförskap och social utsatthet. Verksamheten ska gynna individer likväl som samhället i stort.
Donator: Sätila Foundation

ÅRETS INTEGRATION
En person, eller en organisation, som på ett konkret sätt visat hur integration och inkludering inte bara är möjligt – utan är en förutsättning för ett socialt hållbart samhälle.
Donator: Otto och Charlotte Mannheimers stiftelse

ÅRETS UTBILDNINGSINSATS
En person, organisation eller ideell förening som minskat och förebyggt utanförskap. Genom kunskaps- förmedling , om samhället och om varandra, har de verkat för ett hållbart samhälle i utveckling.
Donator: Fabian Hjelte

20.000 kr delas ut i kategorierna:

ÅRETS SOCIALA ELDSJÄL
En person eller en förening som kämpar för att öka livskvaliteten för personer i utsatthet, marginalisering eller utanförskap. Donator: Anonym

ÅRETS OPINION
En person eller organisation som med en stark röst i den offentliga debatten kämpar för ett hållbart samhälle ur ett socialt- ekonomiskt- eller miljömässigt perspektiv. Pristagaren väljer vilken organisation som får pengarna.
Donator: Anonym

100.000 kr till Faktumförsäljarna

FAKTUMS VÅRDFOND
Fonden stöttar människor som lever i socialt utanförskap med begränsade resurser. Fonden knyter till sig företag inom hälso- och sjukvårdssektorn som med sin professionella kapacitet hjälper utsatta människor där det o entliga inte räcker till. Donator: Paul Frankenius

FÖRSÄLJARFONDEN
Pengarna går till aktiviteter som gynnar Faktums aktiva försäljare och som underlättar deras försäljning och vardag.
Donator: Sätila Foundation

Jury är:
Sarah Britz chefredaktör Faktum, Carina Zervakos Sätila Foundation, Lina Mannheimer Otto och Charlotte Mannheimers stiftelse, Hamid Zafar barn- och utbildningschef i Mullsjö kommun samt årets svensk, Mina Dennert #jagärhär, Snezana Bozinovska redaktör Göteborgs-Posten.
_________________________________________________________

Varmt välkomna!