Ett seminarium om psykisk ohälsa och migration (Göteborg)

fre 10:00 (12/01-2018)  -  fre 11:30 (12/01-2018)
Frilagret

Hur kan migrationens olika faser påverka den psykiska hälsan? Och hur kan vi tillsammans förbättra förutsättningarna för en god psykisk hälsa hos hela befolkningen? Välkommen till vårt seminarium, där erfarenhetsbaserad kunskap varvas med forskning.

På vårt seminarium möter ni Hjärnkollambassadören Jihad Eshmawi och professorn Henry Ascher. 

Jihad Eshmawi växte upp i Damaskus i Syrien. Redan i ung ålder började han arbeta för FN. Kort därefter blev han utbildare inom första hjälpen i sitt område under kriget och senare hälsoansvarig för ett flyktingläger med 3000 personer i Damaskus. Men när kriget i Syrien bröt ut tvingades Jihad så smångingom att fly. Genom sin berättelse skildrar han tiden före, under och efter flykten – och hur han så småningom återhämtade sig och startade ett nytt liv i Sverige.

Henry Ascher har mångårig erfarenhet av att arbeta med flyktingbarn med uppgivenhetsyndrom. Henrys arbete tar fasta på hur hur man kan arbeta hälsofrämjande både individuellt genom att stärka barns och vuxnas resurser och strukturellt genom att studera barriärer och förändra strukturer. Han är i dag verksam som överläkare på Angereds närsjukhus.

Arrangörer: Riksförbundet Hjärnkoll/Den egna berättelsen - om psykisk ohälsa och migration, Hjärnkoll Västra Götaland och Att komma till sin rätt - egenmaktsbaserad psykiatri.

Seminariet anordnas i samarbete med Angereds närsjukhus. För frågor om seminariet, kontakta denegnaberattelsen@hjarnkoll.se

Meddela oss senast den 8 januari om du kan komma.

(informationen kommer från detta Facebook-event