Demonstration "Rebellerna - Från osynlig till synlig"

tis 18:00 (17/10-2017)  -  tis 20:00 (17/10-2017)
Götaplatsen

"Rebellerna - Från osynlig till synlig" är en brukarstyrd demonstration för hemlösa på världsfattigdomsdagen den 17 oktober 2017.

I en fredlig, kärleksfull och konstruktiv anda ger vi personer med egen erfarenhet av hemlöshet eller annan form av social utsatthet möjlighet att vara röstbärare för sina medsystrar/bröder angående hemlösas förvärrade situation i samhället. 

Projektet Rättvis teaters mål är att ge hemlösa personer möjlighet att undersöka och hitta sina egna sociala mobiliseringsstrategier med hjälp av forumteater. På uppdrag av våra gruppdeltagare bjuder vi nu in till en brukarstyrd demonstration för hemlösa med temat ”Från osynlig till synlig”. 

Varmt välkommen att delta i demonstrationen med oss! 

// NÄR OCH VAR //

Världsfattigdomsdagen 17 oktober, 18:00 

Samling: Götaplatsen

// PROGRAM //

Demonstrationen börjar kl 18:00 vid Götaplatsen, där tåget går till Gustav Adolfs torg. Framme vid Gustav Adolfs torg bjuds det på musik, underhållning, gatuteater, bordssamtal om boende- och narkotikapolitik, speakers corner mm. 

// VEM KAN DELTA //

Alla! Gammal som ung som tror att de hemlösa själva besitter expertkompetens om hur de kan få drägligare liv om de bara erbjuds möjligheten, är välkomna att gå med i demonstrationen. 

// ARRANGÖR //

Rättvis teater, Göteborgs Räddningsmission

// MEDVERKANDE // 

Musikprojektet 

Tidningen Social Politik

Annica Ström-Öberg (Göteborgs Räddningsmission)

Mary Olofsson (Brukare revisionen)

Joachim Arcari (Botrygg)

Karin Aurell (Substitutionsmottagningen Centrum)

Joakim Berlin (Socialdemokraterna)

(informationen kommer från detta Facebook-event)