Civilkurage Workshop

ons 17:00 (08/11-2017)  -  ons 19:30 (08/11-2017)
Hyresgästföreningen

Nu är det dags igen! Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering arrangerar ett antal workshops om civilkurage under hösten 2017 och våren 2018.

Har du varit med om en förtryckande situation där du inte visste hur du skulle agera? Var det först efteråt som du kom på vad du hade kunnat göra men aldrig gjorde? Skulle du vilja gå tillbaka i efterhand och testa dina idéer samt få inspiration från andra personer

När en hotfull, jobbig eller kränkande situation uppstår händer det ofta att en blir chockad och inte vet vad en ska säga eller göra. Många kommer sedan i efterhand på vad de hade kunnat göra eller säga. Med våra civilkurage-workshopar vill vi ge deltagarna chansen att gå tillbaka och ändra på situationen. Vi vill fungera stärkande och få deltagarna att känna att de tar/återfår kontroll över sina liv och inte låter sig bli stoppade av förtryck. Målet är att deltagarna ska bli tryggare och mer bekväma med att säga emot när det behövs i verkliga livet. 

Under workshoparna använder vi oss av dramaövningar och forumteater som metod. Forumteater ger deltagarna chansen att dela med sig av förtryckande situationer, gå tillbaka och försöka ändra på situationerna genom att testa de där idéerna som en kanske kom på först i efterhand. Metoden ger deltagarna möjlighet att, i ett tryggare sammanhang, öva på att ge ”svar på tal” i olika situationer och på så sätt ”genrepa” inför eventuellt liknande situationer som kan uppstå i framtiden.

Kontaktperson för eventet är Pom Sandhagen, ni når Pom enklast på mail: pom.sandhagen@goteborgsrattighetscenter.se

Anmäl er gärna via detta eventet, eller maila Pom och meddela att ni kommer. Anmälan är förstås helt frivillig, men bra för oss att veta hur mycket fika vi skall fixa.

Vi kommer servera fika, välkomna!

(informationen kommer från detta Facebook-event