Bakom stängda dörrar

tors 19:00 (02/11-2017)  -  fre 20:00 (03/11-2017)
Göteborgs Dramatiska Teater (Stigbergsliden 5B)

Den uppmärksammade föreställningen Bakom Stängda Dörrar kommer tillbaka för ännu ett gästspel på Göteborgs Dramatiska Teater.Det är en gripande monolog om sexuell grooming, makt och hot via nätet. I den här brännande aktuella pjäs ger Scenkonst Quinna publiken en inblick i vad som kan pågå bakom stängda dörrar till ett, till synes vanligt tonårsrum.

Bakom stängda dörrar är berättelsen om Moa, eller LittleRainbowMoa14 som hon kallar sig på nätet. 

”Han kallar sig för Petrus65. Han skriver att han känner Krister. Att han har sett bilder på mig. Han skriver att vi ska träffas i helgen, om jag inte dyker upp kommer jag att dö. Det känns som om jag faller och något har brustit inuti. Jag vet inte längre vart min kropp börjar och slutar.”

Med varsam hand ger vi röst åt ungas erfarenheter och riktar strålkastarna på ett ämne som ofta omges av tystnad.

Vad händer med en ung människa som tvingas leva två liv samtidigt? Vad händer när nätet blivit en direktkontakt med förövare som kan vara omöjliga att värja sig emot? Att känna sig genomsyrad av skam och känna sig fängslad av sin förövare som man i vissa fall kanske aldrig ens träffat i verkligheten. 

I samband med teaterföreställningen kommer det även finnas en tillhörande konstutställning av konstnären Monica Gallon.

Organisationen RealStars som arbetar med syfte att verka för en bättre värld fri från sextrafficking medverkar en av kvällarna och presenterar sin verksamhet. 

Av och med: Catharina Gallon

Scenografi & kostym: Monica Gallon

Scenografiass: Charlotte Sandberg

Föreställningens längd ca 60 min. (Utan paus)

Biljetter via: www.kulturbiljetter.se

Studerande/Arbetssökande/Pensionär: 100kr/per biljett

Ordinarie: 120kr/per biljett

Scenkonst Quinnas hemsida www.scenkonstq.se 

Konstnären Monica Gallon www.monicagallon.com

Projektet genomförs med stöd av Västra Götalandsregionen

-----------------------

Föreningen Scenkonst Quinna startades 2014. Det är en ideell förening som är religiöst och politiskt obunden med bas i Göteborg. Scenkonst Quinna genomsyras av lusten att berätta - om samhället, verkligheten, om det lilla och om det stora. I vår verksamhet vill vi ifrågasätta, undersöka, leka, kasta ljus på smutsen och skaka om. Placera förstoringsglaset på det obekväma och bjuda in alla. Tidigare produktioner: Jag måste vara min egen armé -en pjäs om abort och människors rätt till sin egen kropp spelades på Teater sesam, Mariestads Teater, Esplanadteatern i Lidköping och Teater Brunnsgatan 4.

(informationen kommer från detta Facebook-event)