Är du vår nya volontär? - United Sisters i Göteborg #meetoo

tis 17:00 (06/02-2018)  -  tis 20:00 (06/02-2018)
Fryshuset Göteborg

"När jag träffar dig så glömmer jag att jag mår dåligt!"

Hösten har präglats av #meetoo, och synen på manligt och kvinnligt har på allvar lyfts genom hela vårt samhälle. Kanske har du under denna period funderat på hur du praktiskt skulle kunna arbeta för fortsatt förändring? Hos oss kan du vara med och aktivt medverka till att förbättra och förändra livsvillkoren för tjejer ca 12-24 år.

United Sisters har i över 20 år arbetat med att stärka tjejers självkänsla och tro på sig själva. Vi tror att det är genom jämlika möten som vi tillsammans kan växa, utvecklas och ibland bara få vara.

Vi söker dig som vill bli volontär hos United Sisters i Göteborg!

Som United Sisters-volontär är du en medmänniska, en vuxen förebild och en samtalspartner. Du utmanar, uppmuntrar och lyssnar. Genom ditt stöd kan världen bli större, tryggare och lättare att hantera.

Som volontär delar du United Sisters vision att alla tjejer ska kunna vara den de vill vara och göra det de vill göra. Du kommer träffa en tjej eller en grupp tjejer en gång i veckan under två terminer. Du är kvinna, minst 23 år, trygg i dig själv och tycker om att möta andra.

Du har tid och möjlighet att engagera dig en kväll i veckan, samt att delta på en volontärkväll i månaden där du får träffa övriga volontärer, får fortbildning och inspireras för ditt uppdrag.

Inför uppdraget utbildas du i United Sisters normkritiska metodmaterial och får kunskap och verktyg att leda samtal och grupper. Därefter får du handledning individuellt och i grupp.

Datum för vårens grundutbildning i Göteborg är:

- 6, 20, 27 februari (tisdagar), 17.00-20.00.

- Volontärkvällarna är första tisdagen varje månad, 17.30-19.00, med start 6 mars och uppehåll under juli och augusti.

Alla träffar är i Fryshusets lokaler i på Kviberg, Nedre Kaserngården 5.

Är du intresserad?

För gruppledare kontakta rozha.baban@fryshuset.se så får du veta mer eller anmäl dig via Volontärbyrån

För coach/En-till-en/Vuxenkompis kontakta noomi.gustafsson@fryshuset.se så får du veta mer eller anmäl dig via Volontärbyrån

(informationen kommer från detta Facebook-event)