Aktivisten Björn Ihler: Tala med nazister!

mån 18:00 (09/04-2018)  -  mån 21:00 (09/04-2018)
Göteborgs Litteraturhus

Andra samtalet i vår serie om språk som politisk handling. I höstas samlade Nätverkstan de centrala inläggen i den heta debatten om Bokmässan och Nya Tider i boken ”Ska man tala med nazister?".

I enlighet med vår ambition att verka för en kritisk offentlighet vill nu Nätverkstan - i samverkan med Göteborgs Litteraturhus, tidskrifterna Ord & Bild och Glänta samt förlagen Teg Publishing och Korpen - fördjupa diskussionen genom att inbjuda till en serie seminarier som syftar till att närmare undersöka förbindelserna mellan våldsam extremism - språk - politisk handling.

Dessa kopplingar sker inte bara i politikens ytterkanter. I extrema tider gäller det att skärpa blick och öra för hur politisk handling, språk och våld sammankopplas även i politikens mittfält. Liksom att låta sig inspireras av goda exempel på hur en kan tänka och agera.

Näst i tur är den norske aktivisten Bjørn Ihler, som mirakulöst överlevde den norske nazisten Breiviks massaker på Utøya. Ihler har sedan dess har ägnat sitt liv åt att arbeta mot våldsam extremism, bl a genom den av Kofi Annan stöttade organisationen Extremely together. Anna Johansen Fridén från Kulturverkstan/Nätverkstan kommer att samtala med Bjørn Ihler i Göteborgs Litteraturhus måndag 9 april kl 18.

Välkomna!

(informationen kommer från detta Facebook-event